Groeien zonder stuipen

01 november 2024

Leestijd: 4 minuten

SynProfs kwam het afgelopen jaar vanuit het niets binnen op plek 54 van de Flexmarkt Omzetranglijst Top 100. Een geweldige prestatie die mede te danken is aan de visie samen succesvol. Dennis Iliohan, partner bij SynProfs, nuanceert de stipnotering, maar vertelt wel enthousiast over de enorme omzetgroei, wat dat betekent voor de organisatie en wat de ambities zijn.

“We zijn uiteraard content dat we op die plek staan. Maar het is niet zo dat we helemaal vanuit het niets die notering hebben gekregen. We hebben in voorgaande jaren gewoon niet ingestuurd. Anders hadden we ook wel eerder in die lijst gestaan, maar dan wat minder hoog. Feit is dat we het de afgelopen jaren gewoon goed hebben gedaan.

Het winnen van aanbestedingen

Onze snelle groei is vijf jaar geleden begonnen met het winnen van de eerste overheidsaanbesteding. De raamovereenkomst die daaruit voortkwam, garandeerde voor langere tijd een continue stroom aan werk. En dat geeft een gerust gevoel. Van daaruit hebben doorgepakt en maar liefst negen overheidsaanbestedingen op rij gewonnen. We hebben inmiddels elf raamovereenkomsten waarvoor we actief zijn. Simpelweg gezegd is onze snelle groei voortgekomen uit die aanbestedingen.

Je winst waarmaken

Het winnen van een aanbesteding is een ding, je moet het vervolgens ook waarmaken. Je hebt vanuit de overheid namelijk de verplichting om op minimaal 60% van de aanvragen aan te bieden. Je kunt alleen aanbieden als je voldoet aan de kwaliteitscriteria; anders wordt het niet als een geldige aanbieding beschouwd. Dit betekent dat je volledig moet voldoen aan de gestelde eisen in de aanvraag. En dat is waar ons samen succesvol-netwerk om de hoek komt kijken. Dankzij hen slagen we er telkens in om de juiste IT-professionals op de projecten te zetten.

Van je netwerk moet je het hebben

Ons netwerk bestaat uit zowel grote IT bedrijven als kleine (niche)leveranciers. We hebben inmiddels ruim 500 bedrijven die IT-professionals bij ons aanleveren, naast een eigen pool met zzp’ers en andere professionals. Krijgen wij bijvoorbeeld een aanvraag voor een Java-ontwikkelaar bij Defensie, dan gaat die aanvraag naar alle partijen toe die Java-ontwikkelaars in dienst hebben. Wanneer zij een ontwikkelaar beschikbaar hebben, dan bieden ze deze bij ons aan. Wij maken vervolgens een selectie en bieden de beste kandidaat aan.

Open en transparant

Bovenstaand verhaal betekent ook dat je een aantal partijen moet teleurstellen. Dat is nou eenmaal de aard van onze business. Je moet soms partners waar je goed zaken mee doet, vertellen dat je een betere kandidaat hebt. Maar als je dat open en transparant doet, een goede terugkoppeling geeft en niet op het laatste moment voor de deadline, dan wordt dat gewaardeerd en begrepen. Dan komen ze ook de volgende keer weer bij ons. Een goede samenwerking is geven en nemen.

Persoonlijk contact en senioriteit.

Om ons netwerk zo veel mogelijk tegemoet te komen, is persoonlijk contact bij ons heel belangrijk. We zijn goed bereikbaar, zitten we niet achter een portaal en bellen netjes terug. Leveranciers sturen een cv via de mail en wij regelen de rest. We nemen werk uit handen, we ontzorgen. Snel en efficiënt. Bovendien werken we alleen met senior recruiters die ook ervaring hebben als het gaat om techniek. Met junioren zonder IT-affiniteit die ook nog een achter een portaal zitten, is een match moeilijk te maken.

Groeien in opdrachtgevers

Als onderdeel van onze toekomstige groeidoelstellingen willen we graag de Belastingdienst en het Ministerie van VWS binnen halen. Onze ambitie is om uiteindelijk alle ministeries te bedienen. Het is wel belangrijk om de groei behapbaar te houden. Het draait uiteindelijk om kwaliteit en je wilt je KPI altijd behalen. Die KPI is een stevige stok achter de deur, want ook aan recruiters wordt verteld: dit is jouw KPI, jouw klant. Zij moeten ervoor zorgen dat het gehaald wordt.

Ook intern goede samenwerking

Wij hebben onze groei altijd in goede banen kunnen leiden. Bij ons is het niet eerst recruiters en dan klanten, maar andersom. Dan heb je altijd wel een soort tussenfase. We hebben er nu drie nieuwe raamovereenkomsten bij, maar nog niet alle recruitment posities zijn ingevuld. In de tussentijd neem ik de werving zelf op me. Het voordeel hiervan is dat ik de kandidaten kan selecteren die goed passen bij de specifieke eisen van deze klanten, waarna het proces effectief overgedragen wordt. Dit doe ik overigens niet alleen, andere collega’s springen ook bij tot we weer een volle bezetting hebben. Ook daar is het weer samen succesvol, we zijn een hecht team, we doen het met elkaar.

Overheidsaanbestedingen, ons specialisme

We zijn inmiddels een specialist op het gebied van overheidsaanbestedingen. Het winnen en waarmaken, die ervaring neem je mee naar een volgende aanbesteding. We hebben van begin af aan ons proces intern helemaal op overheidsklanten kunnen aanpassen. Dat is ons voordeel. We begonnen bij wijze van spreken met niks, we konden systemen selecteren, we konden met allerlei zaken rekening houden met die raamovereenkomsten hoe die in elkaar zaten. Daar hebben we alles op gebaseerd. En daar plukken we nu de vruchten van. En met ons alle leveranciers en IT-professionals die een opdracht krijgen die hen op het lijf geschreven is.”